Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2019

Tizedik alkalommal, 2019. április 13-én (szombaton) Szabadkán, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán, kerül megrendezésre a Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó.

A Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács (VMAT), Újvidék,

az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság (MTK EB), Budapest

a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK), Újvidéki Egyetem, Szabadka

Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2019

címmel tizedik alkalommal rendezi meg Kárpát-medencei hatókörű tudományos konferenciáját 2019. április 13-án (szombaton) Szabadkán, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán. A konferencia célja – a korábbi évekhez hasonlóan –, hogy elősegítse a magyar nyelvű tudományos gondolat és kommunikáció fejlődését Vajdaságban és hozzájáruljon a régión belüli és a régióközi tudományos együttműködés kiépítéséhez. A plenáris előadásokat követően a munka szekciókban (humán tudományok és művészetek, társadalomtudományok, természettudományok és műszaki tudományok) folytatódik, melyek során a vajdasági kutatók legújabb tudományos eredményeinek bemutatására kerül sor. A szekciókra elsősorban az MTA vajdasági köztestületi tagjainak és fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak a jelentkezését várjuk eredeti, máshol nem publikált kutatásokkal, magyar nyelvű prezentációval.

Benevezni az EasyChair konferencia kezelő rendszeren keresztül lehet a következő linkre kattintva:

https://easychair.org/conferences/?conf=vmt2019

A rendszerben kérjük magyar nyelven megadni a dolgozat szerzőjének (illetve szerzőinek) a nevét,  az intézmény nevét, a dolgozat címét, a maximum 250 szavas rezümét és legalább 3 kulcsszavat wordben. Az absztraktot nem kell feltölteni PDF formátumban.

Benevezési határidő: 2019. február 28.

Az előadás/prezentáció megtartásához és a vitához 15 perc áll rendelkezésre. A rezümékötet ISBN-nel ellátott elektronikus kiadványként (publikáció nemzeti jelentőségű konferencia rezümékötetében: M64) lát napvilágot a konferencia után. A rezümékötetbe csakis azok a szerzők kerülnek be, akik a konferencián megjelentek és előadták kutatási eredményeiket. A konferencia szervező bizottsága a konferencia után beküldött teljes dolgozatokat e-book formájában tervezi publikálni, referált hazai tanulmánykötetként.

A konferencia nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 A VMAT elnöksége