Konferencia-felhívás

A Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács (VMAT), Újvidék, az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság (MTK EB), Budapest, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK), Újvidéki Egyetem, Szabadka, valamint a Hungarológiai Kutatóközpont, Újvidék (Újvidéki Egyetem, BTK, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszak)

Tudományos távlatok

Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2017

címmel Kárpát-medencei hatókörű tudományos konferenciát szervez 2017. április 8-án (szombaton) Szabadkán, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán. A konferencia célja – a korábbi évekhez hasonlóan –, hogy elősegítse a magyar nyelvű tudományos gondolat és kommunikáció fejlődését Vajdaságban és hozzájáruljon a régión belüli és a régióközi tudományos együttműködés kiépítéséhez. A plenáris előadásokat követően a munka szekciókban (humán tudományok és művészetek, társadalomtudományok, természettudományok és műszaki tudományok) folytatódik, melyek során a vajdasági kutatók legújabb tudományos eredményeinek bemutatására kerül sor. A szekciókra az MTA vajdasági köztestületi tagjainak és fiatal kutatóknak, doktoranduszoknak a jelentkezését várjuk eredeti, máshol nem publikált kutatásokkal, magyar nyelvű prezentációval.

Benevezni az EasyChair konferencia kezelő rendszeren keresztül lehet a következő linkre kattintva:

https://easychair.org/conferences/?conf=vmt2017

A rendszerben kérjük megadni dolgozat szerzőjének (illetve szerzőinek) nevét, intézményeik nevét, a dolgozat címét, a maximum 250 szavas rezümét (magyar nyelven) és legalább 3 kulcsszavat (szintén magyar nyelven). Az absztraktot nem kell feltölteni PDF formátumban.

Benevezési határidő: 2017. március 31.

Az előadás/prezentáció megtartásához és a vitához 15 perc áll rendelkezésre. A rezümékötet ISBN-nel ellátott elektronikus kiadványként (publikáció nemzeti jelentőségű konferencia rezümékötetében: M64) lát napvilágot a konferencia után. A rezümékötetbe csakis azok a szerzők kerülnek be, akik a konferencián megjelentek és előadták kutatási eredményeiket. A konferencia szervező bizottsága a konferencia után beküldött teljes dolgozatokat a Létünk folyóirat (M52 kategória, 1.5 pont) tematikus számában, illetve e-book formájában tervezi publikálni.

A konferencia nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A VMAT elnöksége nevében:
dr. Lendák Imre elnök
dr. Csányi Erzsébet, alelnök
dr. Lengyel László, alelnök

Felhívás letölése