Hírek

 • Útmutató a szerzőknek (2017-5-9)

  Felkérjük a VMAT Tudóstalálkozó 2017 c. konferencián résztvevő szerzőinket, hogy a konferencián bemutatott kutatásukat írják le teljes dolgozatban és küldjék be az EasyChair rendszerén keresztül. (tovább…)

 • TUDOMÁNYOS TÁVLATOK – Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2017 (2017-4-6)

  A konferencia szombaton 2017. április 8-án Szabadkán az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán kerül megszervezésre a következő program szeint.

 • Konferencia-felhívás (2017-3-12)

  A Vajdasági Magyar Akadémiai Tanács (VMAT), Újvidék, az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottság (MTK EB), Budapest, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK), Újvidéki Egyetem, Szabadka, valamint a Hungarológiai Kutatóközpont, Újvidék (Újvidéki Egyetem, BTK, Magyar Nyelv és Irodalom Tanszak)

  Tudományos távlatok

  Vajdasági Magyar Tudóstalálkozó 2017

  címmel Kárpát-medencei hatókörű tudományos konferenciát szervez 2017. április 8-án (szombaton) Szabadkán, az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karán. (tovább…)

 • Útmutató a szerzőknek (2017-1-31)

  Felkérjük a VMAT Tudóstalálkozó 2016 c. konferencián résztvevő szerzőinket, hogy a konferencián bemutatott kutatásukat írják le teljes dolgozatban és küldjék be az EasyChair rendszerén keresztül. A tanulmányokat 12 pontos betűnagysággal, Times New Roman betűtípussal, 1,5-es sorközzel várjuk A dolgozatok hossza maximum 10 oldal lehet. Ha korábban már feltöltötték a rezümét PDF-ben az EasyChair-en, akkor azt kérjük, cseréljék le a teljes dolgozatra. A szerzőket kérjük, hogy csakis lektorált dolgozatokat küldjenek be, mert a nem megfelelő nyelvezetű szövegeket nem tudjuk megjelentetni a konferenciakötetben. Folyamatban van az egyeztetés a Létünk folyóirat szerkesztőségével.A szerkesztőség, illetve a konferencia szervezőbizottsága által kiválasztott dolgozatokból, remélhetőleg, meg tudunk majd jelentetni egy tematikus számot a Létünkben.
  Beküldési határidő: 2017. február 28.
  (tovább…)